SIDOR

Wednesday, April 24, 2013

My Daily Skincare

Yes, jag lovade att jag skulle skriva om min dagliga hudvårdsrutin här för dem som är intresserade.. jag tycker det är kul och intressant med hudvård och jag är själv väldigt mån om mitt utseende, så varför inte dela med sig!?

Jag tvättar ansiktet (för det mesta) varje morgon med Exuviance Purifying Cleansing Gel - Som är en rengöring som innehåller en exklusiv kombination av poly- och alfahydroxisyror utvecklade för att ta bort orenheter som makeup, smuts och fett från huden. Det är alltså fruktsyror som jobbar exfolierande på huden.

Sedan smörjer jag in huden med Exuviance Evening Restorative Complex. - Yes, på vintern kör jag med nattkräm på dagen också, för att huden behöver extra mycket fukt. Annars använder jag Exuviance Daily Defense Cream med spf 15.
Eftersom att det är extra viktigt att skydda huden mot solens strålar med spf när man använder produkter med AHA-syror.

Sen tvättar jag självklart bort sminket på kvällen med Exuviance Purifying Cleansing Gel igen och smörjer in huden med nattkrämen från Exuviance.

Sedan på med ögonkräm runt ögonen och ibland lite ricinolja på fransarna som fransnäring.

Peelar huden i ansiktet försiktigt 1 gång i veckan eller vid behov med Peeling Mask från MAKE UP STORE. Det som är viktigt när man använder en mekanisk peeling är att man är väldigt försiktig och inte masserar in den för hårt på huden eftersom att huden då kan bli skadad och få "repor".

Gör en olje -rengöring/ansiktsmask i ansiktet 1 gång i veckan med ricinolja och kokosolja.
Älskar att göra den!! Funkar sjukt bra på mig. Har kört den masken sen i höstas en gång i veckan.
Många tror att olja täpper till porerna i huden och lämnar huden flottig... men när man använder sig av naturliga och bra oljor funkar de totalt motsatt. De löser upp fettproppar i porerna och rengör huden, samtidigt som den återfuktar. Läs mer om "The Oil Cleansing Method" HÄR 

Ibland gör jag även en ansiktsmask med Exuviance Purifying Clay Mask.

Experimenterar även med andra hemmagjorda masker.. det är så kul att man kan göra grymma ansiktsmasker med saker man har i kylen och skafferiet! Naturligt är BÄST! Och någonting jag åtminstonde försöker eftersträva mer och mer. :D

Annars uförsöker jag undvika mjölkprodukter eftersom jag upptäckt att det inte funkar för min hy.. och någonting som man kanske ska testa om man har problem med hyn.


YES! Det var lite om min hudvårdsrutin! Har ni några tips eller frågor, write me a comment!
 
 
 

 

No comments:

Post a Comment

............