SIDOR

Friday, April 26, 2013

Trashy Jeans + White tee

 
 
 

 Okey, I was wearing it a year ago.. but It's still one of my favorite LOOKS. Colorful High Heels, trashy jeans and a White tee. And loads of jewelry of course from SOULJEWELL!
SIMPLICITY at it's FINEST.

Wednesday, April 24, 2013

My Daily Skincare

Yes, jag lovade att jag skulle skriva om min dagliga hudvårdsrutin här för dem som är intresserade.. jag tycker det är kul och intressant med hudvård och jag är själv väldigt mån om mitt utseende, så varför inte dela med sig!?

Jag tvättar ansiktet (för det mesta) varje morgon med Exuviance Purifying Cleansing Gel - Som är en rengöring som innehåller en exklusiv kombination av poly- och alfahydroxisyror utvecklade för att ta bort orenheter som makeup, smuts och fett från huden. Det är alltså fruktsyror som jobbar exfolierande på huden.

Sedan smörjer jag in huden med Exuviance Evening Restorative Complex. - Yes, på vintern kör jag med nattkräm på dagen också, för att huden behöver extra mycket fukt. Annars använder jag Exuviance Daily Defense Cream med spf 15.
Eftersom att det är extra viktigt att skydda huden mot solens strålar med spf när man använder produkter med AHA-syror.

Sen tvättar jag självklart bort sminket på kvällen med Exuviance Purifying Cleansing Gel igen och smörjer in huden med nattkrämen från Exuviance.

Sedan på med ögonkräm runt ögonen och ibland lite ricinolja på fransarna som fransnäring.

Peelar huden i ansiktet försiktigt 1 gång i veckan eller vid behov med Peeling Mask från MAKE UP STORE. Det som är viktigt när man använder en mekanisk peeling är att man är väldigt försiktig och inte masserar in den för hårt på huden eftersom att huden då kan bli skadad och få "repor".

Gör en olje -rengöring/ansiktsmask i ansiktet 1 gång i veckan med ricinolja och kokosolja.
Älskar att göra den!! Funkar sjukt bra på mig. Har kört den masken sen i höstas en gång i veckan.
Många tror att olja täpper till porerna i huden och lämnar huden flottig... men när man använder sig av naturliga och bra oljor funkar de totalt motsatt. De löser upp fettproppar i porerna och rengör huden, samtidigt som den återfuktar. Läs mer om "The Oil Cleansing Method" HÄR 

Ibland gör jag även en ansiktsmask med Exuviance Purifying Clay Mask.

Experimenterar även med andra hemmagjorda masker.. det är så kul att man kan göra grymma ansiktsmasker med saker man har i kylen och skafferiet! Naturligt är BÄST! Och någonting jag åtminstonde försöker eftersträva mer och mer. :D

Annars uförsöker jag undvika mjölkprodukter eftersom jag upptäckt att det inte funkar för min hy.. och någonting som man kanske ska testa om man har problem med hyn.


YES! Det var lite om min hudvårdsrutin! Har ni några tips eller frågor, write me a comment!
 
 
 

 

The story of my skin - a long one

Yes, jag råkar vara ganska fåfäng och utséendefixerad. Och när man i tonåren började få lite finnar, tyckte jag det var ganska jobbigt, jag hade tack och lov inte jättemycket, utan kunde dölja det rätt bra. Men sedan dess har jag liksom alltid haft svårt för att visa mig utan foundation och smink. Jag har fått uppfattningen om att min hy är dålig och måste döljas. Komplexet hänger kvar!

När jag gick på gymnasiet började min hy bli bra igen, vilket var helt underbart!
Fatta då att jag blev RIKTIGT deppig när jag något år efter gymnasiet fick sämre hy än någonsin.. när man trodde att man blivit vuxen och skulle slippa finnar.. Stora ömmande finnar och bölder som tog flera veckor att försvinna och läka ut. och när de väl läkt så lämnade de röda ärr efter sig. Folk säger att det kanske är ett lyxproblem, och självklart finns det tusentals saker som är värre, men man ska inte underskatta hur dåligt man kan må över en dålig hy. Depression ligger inte så sällan långt ifrån när man drabbas.. Jag tror alla som har haft en finne och bryr sig om sitt utséende vet hur det är.

Fick tillslut DUAC, som är en receptbelagd gel som man smörjer problemområdena med utskriven av en hudläkare. Det var verkligen räddningen för mig! Cirka tre månader senare var min hy mycket, mycket bättre, och jag fick tillslut en ganska bra balans i hyn igen.
....Tills jag för ett år sedan började studera till Make Up Artist. Det dröjde typ två veckor innan min hy blev totalkass igen... Vilket inte gjorde saken bättre att gå en Make Up Utbildning under tiden.. SKITJOBBIGT, eftersom man dessutom skulle komma osminkad varje dag till skolan... We got a problem Houston.

Det tog väl sisådär tre månader efter skolans slut tills jag fick någorlunda kontroll över huden igen.. och det tack vare DUAC-gelen som jag fick recept på igen.
Funkar sjukt bra gör det i alla fall.. guds gåva till finnarna! Jag skämtar inte! Den har räddat mitt liv ett flertal gånger.

Tänkte skriva ett inlägg om min dagliga hudvårdsrutin här i ett nytt inlägg för dem som är intresserade.. Jag själv googlade sönder nätet när min hy var dålig för att hitta tips, trix och produkter som funkar. Så kanske kan det hjälpa någon!


 
En bild från när min hy inte var så rolig och då har jag ändå smink på mig på bilden. Underbilden är tagen häromdagen utan något smink alls! ..Trodde aldrig jag skulle lägga upp en sådan här bild! Dreams are coming true, haha! ;)
 

First Days of Spring!

 
 

 
 
Lovely Memories from last Spring !
 
............